Seneqo News

Learn about our latest news and what's happening at Seneqo.

6.6.2016

Seneqo mittaa sisäilman laatua ja auttaa estämään homekouluja ja homeen syntymistä

HS on kirjoittanut viimeaikoina taas koulujen sisäilma-ongelmista (artikkeli 1, artikkeli 2, artikkeli 3). Sisäilma-ongelmat ovat HS:n julkaiseman listan mukaan jatkuneet jo vuosia. Yle:n homekoulukoneesta voi tarkastaa 800:n koulun tilanteen. Tästä on aiheutunut pysyvää haittaa koululaisille ja henkilökunnalle. Syy voi olla energiansäästö ja ilman vaihtuvuuden puute.

Myös USA:ssa kolmasosa kouluista kärsii sisäilman ongelmista .

Ongelma voidaan havaita vain mittaamalla jatkuvasti sisäilman laatua, ja se saattaa ilmetä vasta vuosia rakennuksen käyttöönoton jälkeen. Toisaalta yksittäisiä mittauksia ei kannata tehdä usein niiden korkeiden kustannusten vuoksi.

Seneqo on erikoistunut kokonaisvaltaiseen IoT-ympäristömittaukseen, mukaan lukien energiatehokkuus, vedenkulutuksen seuranta, ja sisäilman laadun seuranta kosteus-, pienhiukkas- ja lämpösensorien kautta. Seneqon ratkaisu parantaa asiakkaidensa energiatehokkuutta ja hiilijalanjälkeä patentoidun mittausjärjestelmän ja sen päälle rakennetun skaalautuvan analytiikkaratkaisun kautta.

Käyttäen tätä Internet of Things (IoT) -tekniikkaa, rakennusten sisäilman laatua voidaan seurata reaaliajassa tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Jatkuvalla mittauksella vaaralliset VOC-pitoisuudet (Volatile Organic Compound) voidaan havaita ja niistä informoida sekä tehdä tarvittavat parannukset. Lisäksi Seneqon ratkaisu laskee kastepisteen (matala lämpötila ja korkea kosteus) mittaamissaan tiloissa, niin että kosteuden kertymisestä johtuvat rakennevauriot voidaan estää etukäteen, esimerkiksi parantamalla ilmastointia ja lämmitystä ja korjaamalla eristystä ennen kuin hometta pääsee syntymään.

Edulliset ja pienet IoT-sensorit voidaan asentaa rakennukseen rakennusvaiheessa tai jälkeenpäin kustannustehokkaasti. Sensorit on helppo sijoittaa kriittisiin kohtiin, ja seurata rakennuksen ilmanlaatua ja kuntoa jatkuvasti. Näin ongelmat voidaan välttää ilman kallista jälkeenpäin toteutettua mittaus- ja korjausprojektia.

Kerromme mielellämme osaamisestamme ja asiantuntemuksesta enemmän, ole yhteydessä meihin.

Tags: FI, Seneqo, mittaus, ympäristömittaus, home, homekoulu, HS, vastaus, sisäilma, VOC, kosteus, IoT, news, CNN, uutiset, rakennus, vaurio, energiansäästö